top of page
Writer's pictureBea Konyves

Vorbind despre tineri


Mi-am început ziua cu o întâlnire de lucru pentru Baia Mare #play2023 - Capitala Europeană a Tineretului. Ador întâlnirile astea și să văd tineri și lucrători de tineret și chiar autorități locale lucrând împreună. Totuși, azi nu vă voi povesti cum a mers întâlnirea. În schimb, vă voi zice niște gânduri care-mi tot aleargă prin minte.


Am observat asta prima oară în UK - adulții (lucrători de tineret, experți etc) creează toate aceste contexte super faine pentru tineri, dar tinerii nu sunt prea implicați în proces. Sunt atâtea resurse ascunse în tineri, atâtea idei care așteaptă să strălucească, atâtea nevoi pe care un adult nu le poate identifica pentru că gândește diferit. Acum, realizez că UE subliniază faptul că trebuie să co-creezi cu tinerii candidatura pentru Capitala Europeană a Tineretului. De ce? Pentru că se pare că această problemă e mai mare decât credeam eu. Voi încerca să caut și niște numere sau alte dovezi.


Și poate tinerilor li se pare greu să se implice acum. A fost o generație de oameni care a trebuit să găsească soluții pentru plictiseală, iar acum oamenii nu mai trebuie să le caute. Dar cine va crea oportunități pentru următoarea generație? De asta trebuie să activăm tinerii de azi și să le dăm contextul să CREEZE, nu doar să învețe. Baia Mare face asta. Îmi doresc ca această bună practică să fie împărtășită cu toată lumea și de aceea sper din tot sufletul că vom câștiga titlul în 2023. Cred în orașul meu.



4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page