top of page
Writer's pictureBea Konyves

Vara începe bine

Considerați că acesta este articolul de #AdventuresOfTheMuddyShoes pe ziua de azi.


E prima zi de vară și Ziua Copilului. Sunt un adult serios deja, dar tot îmi place să folosesc această zi să îmi fac planuri pentru vară și să povestesc cu copilul interior - copilul care abia aștepta să crească și să schimbe lumea cât mai repede. Am crescut și acum schimb lumea. Copila Bea este fericită și mândră și la fel e și Bea de Azi. Uitați-vă la noi.



Am decis să scriu un articol ceva mai lung azi pentru a înșira tot ce mi-am propus să fac vara asta dintr-un punct de vedere, să zicem, profesional. Nu le-am pus în nicio ordine pentru că majoritatea se vor întâmpla paralel. Oricine a zis că vara = vacanță, nu m-a cunoscut pe mine. Pentru fata asta vara = productivitate.


Dar, înainte să încep lista asta, o să menționez reușita cu care mi-am început vara.

→ Am fost promovată pe postul de Manager General al Collab Training Academy CIC.

Acesta este ONG-ul care m-a luat în echipă în Martie 20202 și care mă ajută să înțeleg Londra, să-mi dezvolt skill-urile de „scris cu cuvinte fancy” în Engleză, să-mi dezvolt abilitățile de leadership cu care mă cam chinuiam de-o vreme, și multe altele. Munca pe care o fac la Collab a venit ca o extensie a tot ce am început acasă, la DEIS. Și Maurice (Membru fondator & Director al Collab) este și mentor-ul meu pe business, care mă ajută să pornesc DEIS UK.


Așadar, vara asta:

  • Încep primul meu proiect literar

Folosind skill-urile pe care le-am dezvoltat la facultate în primul și al doilea an, mă întorc la literatura Română. Știți lista de autori canonici/opere pe care trebuie să le știm cu toții pentru BAC. Planul meu e să citesc toată lista aia din perspectiva unui critic literar (în devenire), să citesc niște surse secundare și să adun de câte-un eseu de 1500 de cuvinte pentru fiecare. Practic, tot ce-aș face pentru un eseu la facultate.

Obiectivul meu este să-mi și public munca. Am luat deja legătura cu fostul meu prof de Română din liceu care e conectat cu niște oameni grozavi care ar putea ajuta acest obiectiv să se materializeze.


  • DEIS UK

Deja știți că lucrez la asta. Eu și Jeanine ne propunem să îl lansăm în 19 August - ziua în care s-a născut și DEIS (Ro).

Odată ce ne pornit cu asta, o să începem să lucrăm în stânga și-n dreapta, scriind proiecte, aplicând pentru finanțări. Va fi mult de lucru, dar nu vă puteți imagina cât de entuziasmată sunt să mă apuc de toate. Nu va fi ușor, dar știu ca am atâția oameni în jur care mă vor susține orice s-ar întâmpla și mă vor ghida până găsesc soluții pentru toate problemele mele.


  • The Talk with B (trebuie să scriu asta ca să-mi asum)

Cred că noi, lucrătorii de tineret, nu suntem suficient de vizibili. Și se pare că nu-s singura (aparent). Vizibilitatea e una dintre prioritățile propuse de cea de-a 3-a Convenție Europeană pentru Lucrcul cu Tinerii. Așadar, ce vreau să fac este să mă apuc de un fel de vlog sau cont de TikTok (nu știu încă) unde la fiecare două săptămâni vorbesc din perspectiva unui lucrător de tineret despre tot felul de lucruri. De la sex-ed la teenage drama și orientare în carieră, vreau să acopăr orice subiect îmi vine în minte.

Știu că ar trebui să-mi setez niște obiectiv SMART, dar aici vreau doar să încerc și să văd dacă merge. Încercăm și vedem.


  • Un program de social media - influencer - activism - nu-știu-cum-să-îl-numesc făcut parțial online, parțial offline cu DEIS Ro (momentan)

Am avut o idee pentru ceva fel de program de social media - influencer - activism acum ceva vreme. A fost doar o idee și nu știm cum s-o modelez. În sfârșit mi-am dat seama. Vara asta vreau să creez programul, să-l scriu, și sper că vom reuși și să aplicăm pentru finanțare. Motivul pentru care vreau să-l pilotez cu DEIS Ro este simplu: totul e pregătit și e ușor să găsim oportunități de finanțare. Plus, vreau să continui să fac proiecte acasă cât mai mult posibil, iar acesta e perfect pentru un mix de online și offline.

Bineînțeles, dacă merge bine nu văd de ce nu l-aș repeta în Londra sau să-l facem internațional cu tineri din România care să lucreze cu tineri din UK. S-au dezvoltat atâtea unelte digitale și platforme în ultimul an că ar fi păcat să nu continuăm să le folosim pentru a ne conecta fără granițe.


  • Proiecte & programe cu Collab

La collab, tot lucrăm pe proiecte & programe de câteva luni. Încă le construim, le modificăm pentru diferitele grupuri cu care lucrăm, căutăm parteneri și colaboratori, și, bineînțeles, încercăm că le potrivim cu finanțări.

Mâine pilotăm primul nostru program de orientare în carieră și mentorat. Și-apoi trebuie să decidem ce mai lansăm. Am ajuns să văd că domeniul educației, pregătirii profesionale, și angajării (nu știu exact cum se traduce corect education-training-employment) este foarte vast, dar marea majoritatea a organizațiilor din domeniu oferă servicii care abia răspund nevoilor reale ale comunității. Plus, avem și la Collab niște gânduri de proiecte internaționale.


La toate aceste planuri profesionale, e musai să adaug că e MUSAI să ajung prin Baia Mare să-mi văd prietenii și familia și centrul de tineret. Dar voi face asta doar atunci când știu că pot călători în siguranță și că nu trebuie să mă izolez când mă întorc.


Aici sunt planurile mele pentru acest anotimp. Acum trebuie să mă trageți la răspundere dacă nu mă ocup de ele. Așadar, stați cu ochii pe Adventures of the Muddy Shoes pe B-Side Blog - abonați-vă la newsletter, dați un like paginii de Facebook, urmăriți-mă pe Instagram - pentru a rămâne la curent cu ce fac eu.


34 views0 comments

コメント


bottom of page