top of page
Writer's pictureBea Konyves

Romina. Luni, 20 Iulie 2020



Despre documentare, redactare și editare (când vine vorba de un articol), detalii despre video content și relația cu presa locală, despre PR și Jurnalism și cel mai important, despre cum să am răbdare din nou. Azi a fost o zi plină de webinarii pentru mini redacțiile COLAJ din fiecare oraș în care va ajunge capsula Ideo Ideis, un festival de teatru tânăr (din România) care anul acesta se află la ediția a 15-a. slogan-ul de anul acesta al festivalului spune o mulțime de lucruri, pe care te invit cu drag să le identifici. Eu spun: gata cu mentalități învechite, fiindcă acum contează puterea tinerilor de a schimba lumea.


Oricine poate să schimbe lumea. Și totuși, câte persoane își propun asta?


Azi spun „gata cu perspective învechite”, dar am mai spus asta acum câteva luni, când lumea mea se prăbușise cu totul. Atunci, am decis să fac un pas înapoi de unde îmi plăcea mie cel mai mult: din activități de voluntariat și interacțiuni atât de dese cu oamenii din jurul meu. Am spus că o să pun pe primul loc sănătatea mea mintală și emoțională, și nu a fost deloc ușor. Acum, când am înaintat în proces, am făcut un pas în față spre noi contexte de învățare, care pentru Eu, cea de acum câteva luni, ar fi însemnat ceva imposibil (deși acum nu cred în imposibil). Și totuși, sunt norocoasă, fiindcă pandemia asta parcă știa că lumea mea era distrusă și știa că am nevoie, și mi-a oferit timp să o reconstruiesc. Eu nu m-am plictisit în izolare.


Să știi că există lucruri inexplicabile. Lucruri cărora nu le poți găsi o „definiție” sau o însemnătate, oricât de mult te-ai strădui. Atunci, să știi că e nevoie doar să-ți schimbi perspectivele.


P.S. - Din experiență proprie și personală îți spun că merită să faci un pas înapoi ca să revii cu forțe proaspete.


Text & Shoes - Romina Coptil


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page