top of page
Writer's pictureBea Konyves

Noutăți despre Citit


Ascultând sugestiile cititorilor mei de pe B-Side, acum trei săptămâni am început să citesc Middlemarch. Având în vedere că mi se apropie examenele, am citit mai puțin de plăcere. Totuși, mai trebuie să mă deconectez de la textele pentru facultate din când în când, așa că iată-mă la aproape o lună de când am început romanul și aproape la jumătatea lui.


Îmi place mult cartea asta, dar mi-e greu să explic de ce. Dacă ar fi să fac un rezumat al poveștii până acum, aș spune că e o serie de evenimente obișnuite din viețile unor oameni obișnuiți cu sentimente obișnuite. Sună atât de plictisitor, nu-i așa? Partea interesantă e că nu e plictisitor. Din contră, D-na George Eliot spune o poveste obișnuită în cel mai incitant mod. E prima dată când înțeleg cu adevărat viețile și greutățile oamenilor din anii 1800.


Încerc să îmi dau seama mai exact ce face acest roman atât de bun. O fi conceptul de „obișnuit”? O fi felul în care e scris? Nu degeaba sunt eu studentă la Literatură Engleză, îmi voi dau eu seama!



8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page