top of page
Writer's pictureBea Konyves

Izolarea Scriitoarei



Dacă mă gîndesc la toate felurile în care mi-a schimbat viața pandemia intru direct în depresie. Să vedem: mi-a anulat o vacanță de Paște în Zanzibar, pe care o așteptam ca pe altceva, lansări în țară - Sibiu, Craiova, dar și afară - Germania, Olanda, Belgia, UK. Asta pînă acum. Și m-a ținut în casă vreme de două luni deja. E adevărat că am mai avut un scurt intermezzo la țară, dar în rest am stat îndeobște în casă.


Mi-a dat anxietăți și spaime, așa cum bănuiesc că a dat multora, dar și prilejul să stau mai mult timp cu mine și cu copiii, am avut momente chiar mișto și foarte puține tensionate. Trebuie să spun că eu sînt privilegiată, locuiesc la marginea pădurii, am putut ieși la alergat, în mod legal, dar am și o terasă uriașă, de jur împrejurul apartamentului, unde stau și citesc, mă bronzez, mă uit la munți și ascult păsările, totul fără să părăsesc incinta. Așa că toate aceste lucruri au făcut să îmi fie mult mai ușor.


La început îmi era greu să mă concentrez la citit, scris, învățat - era prea mult neprevăzut, informație cu potențial anxiogen mare, însă acum am spor și m-am relaxat mult, m-am obișnuit cu noile condiții, m-am adaptat. Fac multe chestii online - de la cafea video cu prietenele, la ore și interviuri. Însă mi-e foarte dor de o cafea reală cu prietenele mele, pe o terasă din centru sau de aiurea, de oameni, de călătorit.


**

Text scris de Petronela Rotar, o scriitoare foarte dragă mie. Acum aproape un an o întâlneam pentru prima dată și țin minte că nu-mi venea să cred că era o persoană la fel de faină și în realitate, nu doar pe net și în cărțile ei. Dacă vreți să o cunoașteți mai bine vă recomand din suflet să o urmăriți pe social media, să-i citiți cărțile și blogul. https://petronelarotar.ro/

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page