top of page
Writer's pictureBea Konyves

Iubire, Empatie și Grijă




O știți pe Mins - a fost una dintre #invitate cât timp eu eram ocupată cu examenele. E una dintre acele persoane care numa’ nu se poate opri din a face ceva și își folosește toată energia pentru a se implica în comunitate într-un fel sau altul.


Recent îmi povestea despre experiența ei cu #piritachildren. Face parte din echipa de voluntari care ajută copiii din Pirită cu educația online și cu temele (au fost nevoiți să se adapteze în timpul pandemiei). Am citit multe povești despre acești copii pe social media pentru că organizația care îi susține vorbește deschis despre nevoile din comunitate, dar vorbind cu Mins am înțeles mult mai bine situația. Acești oameni sunt ad litteram excluși din societatea noastră. Oriunde ar merge sunt stigmatizați și discriminați. Comportamentul lor este uneori violent și plin de ură, dar cine e vinovatul?


„Acești copii sunt tot copii. Cu puțină muncă și atenție din partea noastră, pot ajunge la rezultate care să ne uimească. Propun să dăm la o parte barierele și prejudecățile pe care noi ni le impunem și să iubim mai mult, să empatizăm mai mult și să ne pese mai mult.” (Mins)


Mai multe despre experiența lui Mins puteți citi aici, direct de la ea. https://www.facebook.com/mino.anamaria/posts/1607895772711258


De asemenea, episodul de ieri al emisiunii Context Urban e tot pe această temă.


9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page