top of page
Writer's pictureBea Konyves

Geam Închis



Azi condițiile meteo m-au forțat să-mi închid geamul și să citesc în totalitate din interiorul camerei. A plouat câteva minute, bate vântul, iar soarele se joacă de-a v-ați ascunselea după nori. Nu-i chiar vremea să stai cu geamurile deschise. Lumina naturală e și ea puțină așa că probabil va trebui să citesc din pat restul zilei.


Ieri am început să citesc Sapiens - O scurtă Istorie a Omenirii. De data asta sunt doar 466 de pagini, dar nu e o carte ușoară. E multă informație de procesat. Până una alta vă pot zice că a ne cunoaște trecutul chiar poate schimba felul în care ne formăm viitorul. Am evoluat atât de mult iar acum, generația noastră e responsabilă să repare daunele pe care le-am provocat naturii în ultimele milenii.


Sunt surprinsă câte lucruri s-au întâmplat în preistorie și nimeni nu ne învață nimic despre ele. Primul capitol din cărțile de istorie îi menționează pe strămoșii noștri pe scurt, iar în capitolul doi suntem deja oameni complet funcționali. Nu așa s-a întâmplat. „Poate dacă mai mulți oameni ar fi conștienți de primul val și al doilea val de dispariții, am fi mai puțin nonșalanți față de al treilea val din care facem parte.”



7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page