top of page
Writer's pictureBea Konyves

Diversitatea...

În aceste câteva săptămâni în Londra și la universitate am realizat impactul gigantic al diversității. Aproape niciodată nu am interacționat cu oameni din culturi diferite până acum și, implicit, nu am avut contextul în care să le observ comportamentele, de exemplu. Și, de fapt, nici nu sunt multe de observat. Cu excepția câtorva lucruri care sunt direct influențate de cultură, religie și altele, suntem toți la fel.


Adică, pentru mine Oamenii sunt Oameni, iar sexul, culoarea pielii, religia, orientarea etc nu sunt deloc importante pentru mine. Dar e greu să știi cum o să te comporți atunci când ești față-n față cu cineva care nu e „ca tine”. Mi-am dat seama că mă gândeam cum comportamentul unor oameni nu se potrivea cu așteptările mele. Dar de ce aveam așteptări? Doar pentru că încă aveam o imagine stereotipică în minte pe care nu am avut contextul să o sparg.


Mă gândesc acum oare cum ar fi o astfel de experiență pentru cineva care a crescut înconjurat de stereotipuri? Și cât de mult ai avea de pierdut dacă totul s-ar rezuma la aspecte superficiale?

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page