top of page
Writer's pictureBea Konyves

Cartea ciudată pe care o citesc


Am început să citesc „Remainder” de Tom McCarthy exact acum o săptămână și atâtea s-au întâmplat de atunci că aproape am terminat-o și n-am scris despre ea.


E o carte ciudată. Îmi dă un sentiment ciudat atunci când o citesc. Îmi place, nu mă înțelegeți greșit, dar e ciudată. E una din acele cărți care schimbă total felul în care vezi lucrurile. E despre acest tip (fără nume) care a avut ceva fel de accident și a primit o sumă uriașă de bani, comensație. Ce decide el să facă cu banii este să recreeze experiențe în cel mai neliniștitor mod (de exemplu cumpără un bloc întreg și angajează oameni să facă acțiuni repetitive specifice oricând le cere el).


Cea mai interesantă parte din carte este felul în care naratorul descrie toate aceste experiențe. Simt tot ce simte el și văd tot ce vede el. Ieri când veneam acasă după ședința mea offline, cum mergeam pe stradă am trăit prin ochii lui. E greu de explicat, dar credeți-mă - nu mai ești niciodată la fel după ce petreci 275 de pagini în mintea naratorului.



4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page