top of page
Writer's pictureBea Konyves

Cartea care se asortează cu busul



Coperta cărții Dragi Fanatici este albastră cu galben ca și interiorul majorității busurilor din Londra. Conținutul colecției de eseuri a lui Amos Oz este complex și echilibrat ca și Londra.


Am luat în mână cartea ieri seară după ce am terminat Emma și nu m-am mai putut opri din citit. Cartea începe cu un eseu despre fanatici, discutând despre numeroasele tipuri de fanatism - diferite nivele ale răului. Apoi Amos Oz continuă să vorbească despre istoria complicată a neamului său, amintindu-i mereu cititorului despre diversitate, acceptare, echitate, egalitate sau lipsa lor.


Este oare istoria Evreilor sau este istoria fiecăruia dintre noi într-un fel sau altul? Cu siguranță pot spune că este o minunată lecție de istorie. Știi că un scriitor este bun atunci când devii interesat într-un subiect căruia nu i-ai dat niciodată atenție. Și-apoi, să citești aceste eseuri în orașul internațional Londra, într-un bus cu oameni din toate părțile lumii, poate chiar oameni care s-au născut în sau au vizitat locurile menționate în carte, o face și mai interesantă.


Cineva mi-a recomandat această carte, iar acum o recomand și eu mai departe tuturor celor care vor să arunce o privire mai amănunțită naturii umane sau în istoria recentă a Evreilor sau doar vor să se bucure de o bucată de literatură scrisă foarte bine.

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page