top of page
Writer's pictureBea Konyves

Cafea, Decadență & Proză Scurtă




Joia e cea mai lungă zi a mea la facultate așadar cafeaua e necesară de bună-dimineața. Având în vedere circumstanțele, nu-mi beau cafeaua pe drum. În schimb, mă așez la birou. Fiind acasă, prefer uneori ceai, dar azi a fost Ziua Internațională a Cafelei așadar a fost musai să cafea.


Situația mi se pare ironică. La International Bestsellers discutăm decadența și tot felul de termeni care sunt asociați cu ea. Unul dintre ei este „extracționismul” - a lua valori de la alții pentru plăceri lumești. Ei bine, cafeaua e importată din țări subdezvoltate economic pentru satisfacția noastră. Oameni „fin-de-siecle” (fin-de-siecle e folosit pentru a descrie absurditatea situației, în acest context).


Dar situația e și o poveste bună. Chiar cred că nimic nu poate fi mai inspirat de realitate decât proza scurtă. Azi la cursul de short story writing luam niște scene reale din viețile noastre și le transformam în material de scris. Ador să scot din context scene din viața cotidiană. Simt că va fi un an minunat pentru scrierile mele.

(Ați observat repetițiile și conexiunile? Trucuri de scriitor.)

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page