top of page
Writer's pictureBea Konyves

Artă și Siguranță




Eram atât de fericită ieri pentru experiența mea la cumpărături că am uitat să marchez cea de-a 200-a aventură a pantofilor noroioși, dar e okay, o voi face azi prin a dedica această aventură Artei (și siguranței).


În aceste zile de izolare și nesiguranță, majoritatea într-un fel sau altul ne-am găsit un loc sigur în Artă. Eu am Literatura (cititul și scrisul) și Muzica, pentru alții sunt Artele Vizuale, Artele Plastice, Dans, Teatru sau Film. Orice Artă ai ales, ai ales-o pentru că face să fie mai ușor să gestionezi tot ce se întâmplă acum. Ai ales-o pentru că te face să te simți puțin mai relaxat, îți dă voie să te conectezi cu tine, te teleportează într-o altă lume. Arta are o modalitate de a te ține în siguranță și cu mintea sănătoasă fie că ești Artistul sau „beneficiarul”.


Uitați-vă la noi, unde am fi în acest moment fără filme, seriale, cărți, muzică, înregistrări online ale pieselor de teatru, fără picturi frumoase, imagini și benzi desenate, fără Artă în general? Chiar dacă tot ce faci este să dai scroll pe social media toată ziua, tot vezi citate, imagini, materiale care au legătură cu Arta. Așadar, vă rog, dacă știți cumva Artiști (și sigur știți), vă rog, nu le tăiați aripile. Vă rog, nu le spuneți că Arta e inutilă. Vă rog, nu le spuneți să „își găsească un job real”. În schimb, vă rog, SUSȚINEȚI-i. Avem nevoie și de Artiști.





6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page